Valfrihet eller ofrihet?

Blogg

Vi Liberaler står för valfrihet och mot det står de rödgrönas ofrihet. För mig som Liberal är det viktigt att du får bestämma vilken förskola eller skola ditt barn ska gå i. När du blir äldre ska du få välja vad hemtjänsten ska hjälpa dig med, vill du duscha ska du få göra det, vill du få hjälp med städning ska du få det, vill du dricka kaffe med personalen ska du göra det. Självklart ska du själv välja vilket äldreboende du ska bo på när den tiden kommer.

Socialdemokraterna i Borås vill ”jaga ut alla fristående skolor ur kommunen” och vill inte att det finns något annat än kommunala alternativ att välja mellan. De vill inte att du skall få välja vilken skola ditt barn ska gå på, det ska bestämmas genom kommunala tjänstemän som ritar upptagningsområden. Det är så märkligt för medan gymnasie- och kunskapsministern, socialdemokraten Anna Ekström, sitter i P1 och säger att ”vi socialdemokrater tycker att föräldrar ska få välja skola” så har sossarna i Borås som prioriterad fråga att avskaffa det aktiva skolvalet.

Valfrihet eller ofrihet i Borås – du bestämmer den 9 september.