Rör inte det fria skolvalet!

Blogg

Föräldrar vill själva välja skola till sina barn. Det är fullständigt självklart och naturligt. Borås Tidnings undersökning visar att det tycker en majoritet av Boråsarna också. Du vet vad som passar din familj och ditt barn bäst. Vi Liberaler vill att det aktiva skolvalet som nyligen infördes i Borås efter motion av mig och ett gemensamt förslag från Allianspartierna skall vara kvar, men de rödgröna går till val på att ta bort det. De avskyr att inte ha kontroll och makt över upptagningsområdena till skolorna.

Socialdemokraterna tycker att det bättre att bara de som verkligen är engagerade och insatta väljer, men att det är tjänstemän som väljer för majoriteten, utifrån vad som passar och blir billigast för kommunen. Problemet med det är att det bara blir de resursstarka föräldrarna som väljer. Vi Liberaler vill att alla föräldrar och elever ska göra medvetna informerade val. Det fungerar utmärkt i förskolan och i gymnasiet och kan naturligtvis funka lika bra i grundskolan. Det gör det flera Sossestyrda kommuner runt om i landet.

Vi Liberaler vill utveckla det fria skolvalet och göra det enklare och bättre genom att bland annat införa syskonförtur, precis som i många andra kommuner har.

Valet i höst är viktigt. Det handlar om du ska få bestämma mer över ditt liv eller om röd/gröna ska välja åt dig.

Socialdemokraterna och vänstern går till val på att ta bort din rätt att välja skola, låt dem inte lyckas. Rösta för valfrihet. Rösta på Liberalerna!